Máte chuť na poriadny dúšok lahodne voňajúcej kávy? Je len málo ľudí v dnešnej dobe, ktorí nepijú kávu alebo nepoznajú arómu prenádherne voňajúcej čerstvo zomletej kávy. Treba si ju vychutnávať po dúškoch, až potom vieme, čo je pravá, lahodná chuť čerstvo zaliatej kávy.
Veštenie z kávovej usadeniny sa robí už veľmi dlhé roky, i keď veľa ľudí sa domnieva, že ide o novodobý akt. Nedá sa presne určiť doba, kedy sa začalo po prvýkrát veštiť z kávovej usadeniny, ale predpokladá sa, že to bolo približne okolo roku 1000 n.l. v Etiópii. Do Európy ju priniesli arabskí obchodníci. Týmto spôsobom sa dostala do celého sveta. Prví, ktorí s veštením, či už z karát alebo z kávy, začali, boli kočovní cigáni. I teraz vieme, majú veľmi silnú intuíciu.
V arabských krajinách si veštec melie a pripravuje kávu sám a sústreďuje sa na akt veštenia. V dnešnej dobe môžeme použiť akúkoľvek zrnkovú kávu, okrem instantnej. Veľa veštíc si pred samotným čítaním z kávovej usadeniny urobí malú meditáciu a poprosí svojho anjela strážneho o pomoc, prípadne o ochranu, aby čítanie bolo bezproblémové a správne.
Pravá káva musí byť zomletá na úplne jemnučko. Nesmú v nej byť väčšie úlomky kávových zŕn. Kávu zásadne zalievame do priesvitných pohárov. Najlepšie boli poháre z hladkého skla od horčice. Je dôležité, aby sme vytvorený obrazec z kávovej usadeniny videli z oboch strán a aby bol dobre čitateľný.
Známe praktiká hovoria, že trikrát zaliata káva robí divy.
Kávu je potrebné piť pomaly a po dúškoch, aby nabrala energiu dotyčného človeka. Po premiešaní sa káva pije po dúškoch, aby mleté kávové zrná padli na dno pohára. Po vypití kávy sa pohár otočí hore dnom na pripravenú podšálku. Usadenina sa pomaly prelieva po pohári na podšálku a zanecháva na svojich stenách obrazce, ktoré správny veštec dokáže prečítať. Obrazce sa môžu podobať zvieratám, veciam, číslam, či znakom. Číta sa z usadenín na pohári, aj na podšálke. Na usadeninu sa máme dívať cez pohár asi tak, ako keby sme sa dívali na putujúce mraky na oblohe.
Pri čítaní viditeľných vzorov, či symbolov je potrebný cvik. Neponáhľajte sa pri čítaní z kávovej usadeniny. Pomalým tempom sa dokážete naladiť na vaše podvedomie a dokážete vidieť veľa zaujímavých výjavov, len sa ich treba naučiť prečítať. Použite v tomto čítaní svoju predstavivosť. Už ste sa určite dívali aj na dovolenke, keď ste oddychovali, ako sa valia oblaky na oblohe a hľadali ste v nich obrazce, ktoré sa prelínaním vytvárali. Cítili ste veľkú radosť vo svojom vnútri, keď ste tam zbadali čosi, čo vám pripomínalo zviera, alebo osobu. Presne tak isto sa treba zamerať aj na kávu a obrazce v nej.
Okrem obrazcov sa tam môžu vytvoriť aj čísla. Čísla môžu znamenať hodiny, dni alebo mesiace, prípadne ďalekú budúcnosť – to sú roky. Písmená väčšinou poukazujú na iniciály na nejakú osobu. Až zbadáme v kávovej usadenine vlak alebo lietadlo, najskôr sa spýtame, či sa dotyčný človek chystá niekde na dovolenku. Ak nie, väčšinou tento znak naznačuje rýchly rast človeka, buď v pracovnej alebo mentálnej oblasti.
Na dne pohára sa vždy ukazuje minulosť, v strede je prítomnosť a hore na okraji sa ukazuje budúcnosť.
Pri predpovedaní budúcnosti sú okrem astrológie a numerológie často používané aj veštenie z kariet, veštenie z ruky, prípadne aj veštenie z kávy.